ABM protokollok

Erről az oldalról letölthetőek az Academy of Breastfeeding Medicine aktuális protokolljai. A fájlok eredeti helye itt található.

Az Academy of Breastfeeding Medicine több mint 20 évvel ezelőtt alakult, amikor felmerült az igény, hogy legyen egy olyan szervezet az orvosok számára, ami kiáll a szoptatás népszerűsítése mellett, és kielégíti az orvosoknak a szakterületre vonatkozó információforrásokkal és képzéssel kapcsolatos szükségeit.
Az ABM mostanra nemzetközi, számos orvosi szakterületet felölelő szervezetté vált, aminek több mint 500 tagja van, több mint 50 országból. Képviselői ott vannak - többek között - az Egyesült Államok Szoptatást Támogató Bizottságában, az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémiában, az Amerikai Családorvosi Akadémiában és a Nemzetközi Laktációs Szaktanácsadói Vizsgabizottságban (IBLCE).
Az ABM szakértői bizottság által jóváhagyott, színvonalas folyóirata a Breastfeeding Medicine, ami a szakterület egyik legfontosabb szaklapja. Az ABM aktívan fejleszti a klinikai laktációs gyakorlatra vonatkozó protokolljait, amikből jelenleg 25* töltető le szabadon a honlapjáról.

* 11. és 12. protokoll felülvizsgálata folyamatban van.