Kérdőív szoptató anyák részére

Kedves Édesanya!

Kérjük, szánjon néhány percet az alábbi kérdőív kitöltésére! Kérdőívünk célja, hogy felmérjük, milyen segítséget és támogatást kapott Ön a kórházban kisbabája táplálásához a szülés után. A kérdőív kitöltésével Ön segít nekünk abban, hogy felmérjük, mi az, ami jól működik és hol van szükség javításra.
Köszönjük együttműködését!

Kérjük, írja ide a város nevét, ahol szült.
Kérjük, írja ide a kórház nevét, ahol szült.
Kérjük, jelölje meg az évszámot, amikor gyermeke megszületett.
Kérjük, jelölje meg, melyik hónapban született a gyermeke.
Kérjük, jelölje meg, gyermeke születési súlya melyik sávba esik.
Kérjük, jelölje meg az "Igent", ha a kórházban volt várandós gondozáson. Jelölje meg a "Nemet", ha nem a kórházba járt várandós gondozásra.
Kérjük, írja be, hány alkalommal járt a kórházban várandós gondozáson. Ha az előző válasza nem, ugorjon át a várandós gondozással kapcsolatos kérdéseket.
Kérjük, jelölje meg azokat a témákat, amelyekről beszéltek Önnek a kórházi várandós gondozás során. Ha egyikről sem beszéltek, hagyja üresen.
Kérjük, jelölje meg az "Igent", ha a kórházban beszélt valaki Önnel személyesen vagy csoportos foglalkozáson (pl. szülésfelkészítőn) arról, hogy hogyan fogja majd etetni a kisbabát.
Kérjük, jelölje meg azokat a témákat, amelyekről beszéltek Önnek a kórházi várandós gondozás során. Ha egyikről sem beszéltek, hagyja üresen.
Kérjük, jelölje meg, az "Igent", ha a vajúdás alatt a kórházi személyzet arra biztatta, hogy sétáljon vagy mozogjon. Ha ezt nem tették, jelölje meg a "Nemet".
Kérjük, jelölje meg, milyen módon szült. Ha az "egyéb" lehetőséget választja, kérjük, hogy az űrlap végén a megjegyzés mezőben részletezze.
Kérjük, jelölje meg azokat az eljárásokat, amikre sor került a vajúdás és a szülés során. Többet is megjelölhet. Ha az "egyéb" lehetőséget választja, kérjük, hogy az űrlap végén a megjegyzés mezőben részletezze.
Kérjük, jelölje meg, mikor adták Önnek oda a kisbabáját megszületése után. Ha az "egyéb" lehetőséget választja, kérjük, hogy az űrlap végén a megjegyzés mezőben részletezze.
Kérjük, jelölje meg, hogy mi volt az oka a késlekedésnek. Több okot is megjelölhet. Ha az "egyéb" lehetőséget választja, kérjük, hogy az űrlap végén a megjegyzés mezőben részletezze.
Kérjük, jelölje meg, hogyan adták oda a kisbabát az első alkalommal. Ha az "egyéb" lehetőséget választja, kérjük, hogy az űrlap végén a megjegyzés mezőben részletezze.
Kérjük, jelölje meg, hogy az első alkalommal mennyi ideig hagyták Önnél meztelenül a babát, úgy hogy nagy felületen összeért a bőrük. Ha az "egyéb" lehetőséget választja, kérjük, hogy az űrlap végén a megjegyzés mezőben részletezze.
Kérjük, jelölje meg az okokat, amikre emlékszik. Több okot is megjelölhet. Ha az "egyéb" lehetőséget választja, kérjük, hogy az űrlap végén a megjegyzés mezőben részletezze.
Az első alkalommal, amikor együtt voltak az újszülöttel felhívta-e a személyzet az Ön figyelmét arra, hogy figyelje azokat a jeleket, amik arra utalnak, hogy a kisbaba szopni szeretne és felajánlottak-e segítséget a szoptatáshoz? Kérjük, jelölje meg az "Igent" ha egy egészségügyi dolgozó felhívta a figyelmét az éhségjelekre és felajánlotta, hogy segít a szoptatásban. Ha nem volt ilyen, jelölje meg a "Nemet".
Kérjük, jelölje meg az "Igent" ha egy egészségügyi dolgozó odament Önhöz és felajánlotta, hogy segít a szoptatásban. Ha nem volt ilyen, jelölje meg a "Nemet".
Kérjük, jelölje meg, mikor ment oda Önhöz az egészségügyi dolgozó, hogy felajánlja segítségét a szoptatásban. Ha az előző válasza nem, ugorjon a következő kérdésre.
Kérjük, jelölje meg az "Igent", ha egy kórházi dolgozó segített Önnek mellre tenni a kisbabát. Ha nem segítettek Önnek, jelölje meg a "Nemet". Ha felajánlották a segítséget, de Önnek nem volt szüksége rá, jelölje meg a harmadik lehetőséget.
Kérjük, jelölje meg az "Igent", ha a kórházban megmutatták Önnek, hogyan kell kézzel lefejni a tejét. Ha nem mutatták meg, jelölje meg a "Nemet". Ha a személyzet felajánlotta, hogy megmutatja a kézi fejést, de Ön nem kérte ezt a segítséget, jelölje meg a harmadik lehetőséget.
Kérjük, jelölje meg az "Igent", ha a kórházban megpróbálta kézzel lefejni a tejét. Ha nem próbálta meg, jelölje meg a "Nemet".
Kérjük, jelölje meg az "Igent", ha a kórházban sikerült kézzel lefejni a tejét. Ha részben volt sikeres, jelölje meg az "Egy részét" választ. Ha nem sikerült, jelölje meg a "Nemet". Ha nem próbálta meg, ugorjon a következő kérdésre.
Kérjük, jelölje meg a megfelelő választ.
Ha tudja, miért vitték el, vagy miért nem adták oda születése után a kisbabáját, kérem írja le. Ha nem tudja, ugorjon a következő kérdésre.
Kérjük, jelölje meg, mit mondtak Önnek arról, hogy milyen gyakran szoptassa meg a kisbabáját. Ha az "egyéb" lehetőséget választja, kérjük, hogy az űrlap végén a megjegyzés mezőben részletezze.
Kérjük, jelölje meg, mit mondtak Önnek arról, hogy milyen hosszú ideig hagyja szopni a kisbabáját egy-egy alkalommal. Ha az "egyéb" lehetőséget választja, kérjük, hogy az űrlap végén a megjegyzés mezőben részletezze.
Kérjük, jelölje meg az "Igent", ha a kisbabája kapott valamilyen pótlást (pl. vizet, teát vagy tápszert) a kórházban töltött idő alatt bármikor. Ha a baba születésétől hazamenetelig csak az Ön tejét kapta, jelölje meg a "Nemet". Ha nem tudja, hogy a baba kapott-e pótlást a kórházban vagy nem, jelölje meg a "Nem tudom" választ.
Ha az előző válasz nem vagy nem tudja, hagyja ki a pótlásra vonatkozó kérdéseket. Ha a baba többféle folyadékot is kapott, többet is megjelölhet. Ha az "egyéb" lehetőséget választja, kérjük, hogy az űrlap végén a megjegyzés mezőben részletezze.
Kérjük, jelölje meg a megfelelő választ. Több választ is megjelölhet. Ha az "egyéb" lehetőséget választja, kérjük, hogy az űrlap végén a megjegyzés mezőben részletezze.
Kérjük, jelölje meg az "Igent", ha egy kórházi dolgozó elmondta Önnek, hogy a baba pótlást fog kapni, és hogy miért van erre szükség. Jelölje meg a "Nemet", ha nem szóltak Önnek vagy ha nem mondták meg, miért kell a babának pótlást kapnia.
Kérjük, jelölje meg, hogy miből kapta a baba a pótlást. Ha többféle eszközt is használtak, többet is megjelölhet. Ha az "egyéb" lehetőséget választja, kérjük, hogy az űrlap végén a megjegyzés mezőben részletezze.
Kérjük, jelölje meg az "Igent", ha a kisbabájának egy kórházi dolgozó nyugtatócumit (játszócumit) adott. Ha nem történt ilyen, jelölje meg a "Nemet". Ha nem tudja, hogy kapott-e a kisbabája cumit a kórházban, jelölje meg a "Nem tudom" választ.
Kérjük, jelölje meg az "Igent, ha Ön adott nyugtatócumit (játszócumit) a kisbabájának a kórházban. Ha nem adott cumit, jelölje meg a "Nemet".
Kérjük, jelölje meg az "Igent", ha egy egészségügyi dolgozó beszélt Önnek arról, hogy a cumi milyen hatással lehet a baba szopására és egészségére. Ha senki nem beszélt Önnek erről, jelölje meg a "Nemet". Ha nem adott cumit, ugorjon a következő kérdésre.
Kérjük, jelölje meg az "Igent", ha egy kórházi dolgozó beszélt Önnek arról, hogy hol kaphat segítséget a kisbaba etetésével kapcsolatban, ha hazatérése után szüksége lenne rá. Jelölje meg a "Nemet", ha senki nem beszélt Önnek erről.
Több lehetőséget is megjelölhet. Ha nem mondtak semmit, hagyja üresen. Ha az "egyéb" lehetőséget választja, kérjük, hogy az űrlap végén a megjegyzés mezőben részletezze.
Kérjük, írja ide, ha megjegyzése van vagy közölni szeretne velünk még valamit.