A „Bababarát Terület” cím elnyerésének módja

Amennyiben az intézmény kollektívája úgy döntött, hogy szeretné elnyerni a „Bababarát Terület” cím viselésének lehetőségét, a következő lépéseket kell megtennie:

  1. Alakítsák ki az intézményen belül azt a helyet, ahol az édesanyákat és gyermekeiket fogadni kívánják.
  2. Fogalmazzák meg a szoptató anyák támogatására vonatkozó irányelvüket (mintát itt találnak).
  3. Tájékoztassák a munkatársakat arról, hogy az ő munkakörükben hogyan tudják támogatni a szoptató anyákat (a tájékoztatás tartalmáról vázlatot itt találnak).
  4. Töltsék ki az űrlapot.
  5. Ezt a nyilatkozatot kitöltve és aláírva, szkennelt formában, emailben küldjék el a bababarat.terulet@sztnb.hu címre.

Az SZTNB a jelentkezők megküldött anyagait elbírálja, majd a feltételeket teljesítők számára megküldi a Bababarát Terület jelzésére szolgáló táblát és a cím használatát igazoló oklevelet, amely az intézmény megfelelő helyén kifüggeszthető. A Bababarát Terület címet elnyert intézmények neve és címe felkerül az SZTNB Bababarát Kezdeményezésének honlapjára.

Bababarát Terület programba való jelentkezés folyamatos.

Az SZTNB Bababarát Területet Ellenőrző Bizottságának tagjai vagy megbízottjai véletlenszerű látogatást tehetnek az Bababarát Területet címet elnyert intézményben, hogy a feltételek meglétéről és betartásáról meggyőződjenek. A cím tulajdonosának lehetőséget kell biztosítani az ellenőrző személy számára a kijelölt terület megtekintésére, a dolgozókkal való kapcsolat felvételre.

Amennyiben az ellenőrző személy látogatása alkalmával tapasztalt körülmények nem felelnek meg az űrlapban leírtaknak, és azt 30 napon belül nem korrigálja a cím tulajdonosa, a Babarát Terület cím visszavonásra kerül.

A Bababarát Terület címet azonnali hatállyal visszavonjuk, ha a területen Az anyatejet helyettesítő készítmények marketingje nemzetközi kódexének hatálya alá eső termékek bármilyen reklámja, vagy ezeket a termékeket gyártó vagy forgalmazó cég logója megjelenik.